Stel cookie voorkeur in

Leerlingen fusieschool starten nieuwe schooljaar op de rode loper

02-09-2019

Vanmorgen zijn alle kinderen van de Jozefschool en de Leerwinkel gestart op de locatie aan de Thorbeckelaan. De Jozefschool en Leerwinkel zijn gefuseerd tot één school. Voor de fusieschool wordt nieuwbouw gerealiseerd. De school, de gemeente en het bestuur van Sophia Scholen werken hierin nauw samen. De fusieschool Meer en Dorp gaat samen met Kinderopvang Wonderland op weg naar een Integraal Kindcentrum.

Meer en Dorp
De directeur van de fusieschool, André Hogervorst, heette iedereen van harte welkom en onthulde, samen met de jongste en de oudste leerling, de tijdelijke naam van de fusieschool: Meer en Dorp. Vervolgens zijn alle kinderen onder luid applaus van de leerkrachten en ouders over de rode loper naar hun nieuwe klas gegaan.

Bouwheerovereenkomst
De start van de fusieschool Meer en Dorp werd door de wethouder onderwijs van de gemeente Hillegom, Fred van Trigt, en de interim-bestuurder van Sophia Scholen, Floris Dekker, gebruikt om de bouwheerovereenkomst te tekenen. Deze overeenkomst is een belangrijke stap in het proces van het ontwerpen en bouwen van de school.

Naar verwachting is over twee jaar het nieuwe Integraal Kind Centrum gereed. Dan zal een definitieve naam van de school worden onthuld.